1-10-2018 SVC'08 VR1 - RKAVV VR2
SVC'08
Print

1-10-2018 SVC'08 VR1 - RKAVV VR2
Laatst bijgewerkt op: 08-10-2018 om: 20:39.

Maandag 1 oktober 2018

SVC’08 vr1 – RKAVV vr 2

We starten deze avond om 20.00 een thuiswedstrijd tegen de dames 2 van RKAVV. Het beleefd een beladen wedstrijd te worden omdat er na vorige week zaterdag een 5-0 verliespartij moet worden gerevancheerd.
Om 20:10 klinkt het eerste fluitsignaal door scheidsrechter R. van der Harst.
De dames van SVC’08 beginnen meteen scherp en laten zien dat ze graag willen winnen. Van achter hoor je dan ook duidelijk dat E. Hoogland de meiden goed scherp houdt met haar luide stem.
Er is goed te zien dat het middenveld en de verdediging goed aansluiten en dat het veld goed wordt klein gehouden wanneer de tegenstander de bal heeft. Het lijkt af en toe wel of de 2seconde regel van fc Barcelona wordt gehanteerd. In de eerste 15 minuten worden de dames van SVC’08 een aantal keren goed gevaarlijk voor het goal. Met de super snelle Mel die als Neymar met snelheid haar acties maakte op de linker flank kwam zij een aantal keren goed langs de verdedigers van RKAVV.
Ook met de ijzersterke spits kiwi was het heerlijk om de ballen op haar te spelen zodat zij als een sterk aanspeelpunt de ballen links/rechts of terug kon leggen op opkomende speelsters om haar heen.
Dit werkte vooral een aantal keren goed bij de opstormende Huitema die zo vanaf een meter of 20 het goal van de tegenpartij regelmatig onder vuur kon nemen. Er gingen zo een aantal schoten net naast het goal van RKAVV. 
Gedurende de eerste helft speelden de dames van SVC erg sterk en het was wachten op de eerste treffer. Eindelijk na een minuut of 25 viel de eerste treffer dan ook door een prachtige corner die binnen kon worden gekopt door E. Hoogland. Het leek wel Sergio Ramos van Real Madrid hoe zij voor haar tegenstander kwam en met een rake kopstoot de bal door het net heen ramde.

Vooral de eerste helft was een beetje de helft van de corners, aangezien er al aardig wat kopkansjes waren geweest. Er werden ballen over en op de lat gekopt. De dames van RKAVV hadden duidelijk geen antwoord op de goede voorzetten vanaf de cornervlag. 
Het is dan ook geen verrassing dat ook de 2-0 viel door een corner waarbij de spits Kiwi op de goede plek stond om de bal achter de keepster het goal in te schuiven. Echt een goede spitsengoal!

Kiwi die erg sterk speelde, vooral met haar kracht en neusje voor de goal speelde zij als super spits Higuain en de tegenstander had veel moeite met haar.

De dames van SVC’08 speelden een prima eerste helft en de dames van RKAVV hadden niks in te brengen. Ze hebben niet één keer op goal geschoten. Dit kwam mede door de sterke verdediging met Janine AKA Piqué… Eva Hoogland AKA Sergio Ramos…en de twee super backs Charlotte AKA Marcelo en Fleur AKA Carvajal.

Het is rust en de dames gaan even naar de kleedkamer om de tactische bespreking te houden, onder leiding van trainer Patrick AKA Pep Guardiola.

Voordat de twee helft kon beginnen moest het team nog heel eventjes wachten op rechtsbuiten Isa, die nog even een knabbeltje aan het halen was in de kantine. Zij moest zich even opladen voor de Cristiano Ronaldo achtige acties die zij de tweede helft zou gaan maken op de rechterkant.

Het fluitsignaal klinkt voor de tweede helft en de dames van SVC’08 beginnen gelijk weer scherp en sterk aan de tweede helft. Ze krijgen dan ook meteen kansen om de score uit te bouwen. Vooral de voorzetten van Isa vanaf de rechterkant zorgden veel voor dreiging.

Het middenveld speelde een sterke tweede helft onder leiding van E. Huitema die als een soort Luca Modric het hele middenveld bestuurde met geweldige passjes en haar loopvermogen. ( je kon duidelijk zien dat zij veel krachttraining en cardio training heeft gedaan in de zomervakantie ). Met goed samenspel krijgen de dames veel mogelijkheden om te scoren. Dit resulteerde in een gevaarlijke corner die prachtig MET LINKS! In het doel werd gewerkt door E. Hoogland.
Het was een feit! De Dames van RKAVV kregen een 3-0 jantje om de oren en ze werden dan ook totaal niet meer gevaarlijk.
De rechtsbuiten van RKAVV werd helemaal Wappie toen zij voor de zoveelste keer een goede tackle kreeg te verwerken van linksback Char.
De dames van RKAVV probeerden het uit pure wanhoop dan ook maar een keer om van een meter of 30 te schieten op goal.

Maar dit was een kansloze missie aangezien de bal heel gemakkelijk werd naast gekeken door fantastische keepster Carlene AKA Jeroen Zoet. Het was puur voor de statistieken dat zij ook een doelpoging hadden.

De dames van RKAVV hebben geen minuut van de wedstrijd het gevoel gehad dat zij ook maar één keer goed voor het goal zouden kunnen komen en zo zouden kunnen scoren.

De laatste 20 minuten van de wedstrijd werd er nog goed door gewisseld door trainer Patrick die zijn ploeg graag fit wilde houden.
Dit was natuurlijk geen probleem aangezien de Dames van SVC een bank hebben waar het Nederlands elftal jaloers op is.

10 minuten voor tijd zat er nog een fantastische aanval in die prachtig werd afgerond door E. Huitema die als bekroning van haar goede spel en inzet de bal prachtig in de winkelhaak jaste van de tegenpartij.

Het was een avond vol met top voetbal en de dames en de trainer kunnen terug kijken op een goede wedstrijd.
Hou dit vol dames!

S. Wiersma

Opstelling

Carlene

Fleur E. Hoogland Janine Charlotte

Maaike E. Huitema Melody

Isa Quirine Mel

Wissels 
Emma
Denise

Bezoek onze Facebook pagina.

Recente Uitslagen

18-05 SVC'08 1 - Sportclub Monster 1 3-0
20-05 Wilhelmus 3 - SVC'08 7 3-2
18-05 Graaf W II VAC JO17-3 - SVC'08 JO17-3 8-1
18-05 SVC'08 VE2 - CVC Reeuwijk VE1 2-5
18-05 Oliveo 3 - SVC'08 8 5-5
18-05 SVC'08 JO17-2 - Wassenaar, s.v. JO17-1 3-5
18-05 Blauw-Zwart VE2 - SVC'08 VE4 4-1
18-05 SEV JO19-1 - SVC'08 JO19-2 3-1
18-05 SVC'08 6 - Voorschoten`97 8 1-2
18-05 SVC'08 VR1 - LSVV 70 VR1 3-3
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Sponsors

EVE maatvoeringNotariskantoor Ellens & LentzeHG HuizenbeheerOma ToosINGTheo's busreizenBeltonaKika KInderen KAnkervrijEigendaal & van RomondtDe Rijk magazijninrichting
Boeg NauticSchnitzelparadijsZarautzZuurmond WoninginrichingEsso ScheveningenCafé De RenbaanHBK belastingadviseurs & accountantsDe LensKoop bij de sponsors van SVC'08ASTA Casino