14-10-2017 SVC'08 VR1 - Blauw Zwart
SVC'08
Print

14-10-2017 SVC'08 VR1 - Blauw Zwart
Laatst bijgewerkt op: 15-10-2017 om: 21:37.

Vandaag mochten de dames van svc’08 het doen met 19 speelsters voor 2 teams. Door vele blessures is de groep met fitte dames erg klein geworden. Het is dan ook zeer te prijzen dat er nog zoveel dames dubbele wedstrijden spelen anders staan beide teams iedere week met te weinig speelsters.

 Blauw Zwart kwam vandaag op bezoek in het oostersportpark om te proberen het goede gevoel die dames van dinsdag nog hadden een halt toe te roepen. Onze meiden waren bijna allemaal op tijd en we begonnen met de volgende 11.

Anna in het doel, achterin van links naar rechts: Charlotte, Eva hoogland, Janine, Carleen; middenveld met Felicienne, Maaike Spaans en Eva Huitema en voorin met Jessie, Bien en Michelle. Op de bank zaten Danique, Tessa en Isabel.

Carleen denkt u? Maar die is toch keeperster? Klopt maar ook onze keepsters dragen een steentje bij om beide teams te helpen en Carleen begon vandaag als speelster. Voor het begin van de wedstrijd nog even aandacht voor de scheidsrechter van deze dag, Richard van der Harst, vanwege de week van de scheidsrechter. Hadden wij een doosje merci voor hem meegebracht en bedankten hem vriendelijk voor het fluiten.

De wedstrijd begint en al snel wordt duidelijk dat dit geen makkelijke middag gaat worden. We moeten flink aan de bak om de bal niet te verliezen en in ons bezit te houden. Er komt een diepe bal op rechts en Bien gaat er achteraan. Met haar enorme snelheid komt ze in de buurt van de bal maar ook de tegenstander komt in de buurt van de bal, Bien krijgt een duwtje en valt. Op zich een vrij onschuldig duwtje maar wat later blijkt met grote gevolgen. Bien blijft liggen en verzorging komt erbij. Ze is verkeerd gevallen en heeft heel veel pijn aan haar pols. Langs de kant wordt er voor ijs gezorgd om het te koelen maar de pijn neemt niet af. Een van de toeschouwers (Kim nog onwijs bedankt hiervoor) neemt haar mee naar de EHBO van het ziekenhuis en daar wordt een foto gemaakt, en jawel Bien heeft een gebroken arm en krijgt een mooie rode gips arm aangemeten. Hoeveel pech kan je hebben als speelster door zo ongelukkig te vallen. Bien wordt na de wedstrijden ook uitgeroepen als Pech vogel van de week. Bien heel veel sterkte namens ons allemaal.

Terug naar de wedstrijd. Tessa maakt haar debuut als spits en moet ervoor zorgen dat ze bal kan aannemen en vast houden zodat de middenvelders kunnen aansluiten. Felicienne spoort iedereen aan om meer te gaan voetballen. Backs verder breed, centrum verdedigers uit elkaar en proberen het spel te verlegen. Vervolgens kunnen dan de middenvelders of spitsen worden ingespeeld.

SVC is het betere team maar zonder echt gevaarlijk te worden. Er doen wel mogelijkheden voor, veel scrimmage situaties en ping pong voetbal voor het doel, gevaarlijke momenten met corners maar uit gespeelde kansen doen zich niet voor. Kansen voor Blauw Zwart zijn er bijna niet en de momenten dat de bal toch richting ons doel gaat staat Anna er nog met de missie de nul te houden. Het hele team draagt haar steentje bij om kansen tegen te voorkomen.

Ruststand 0-0. In de rust hebben we de puntjes even op de i gezet. Aangegeven hoe je vrij loopt, nog meer proberen te voetballen en dan komen de kansen wel. Isabel komt erin voor Tessa aangezien Tes straks gelijk bij dames 2 moet beginnen.

In de 2e helft bleek ook alweer snel dat vandaag niet onze wedstrijd van het seizoen wordt. Wij hebben moeite met kansen creëren, de bal rond te spelen en moeten veel energie steken in het voorkomen van tegenkansen. Daar slagen we wel in met ze alle. Verdedigend staat het goed maar onze flitsende aanvallen van afgelopen dinsdag zijn vandaag niet te zien in het Oostersport park. Vandaag vechten we ook veelal tegen ons zelf, we begrijpen elkaar niet en zijn zo nu en dan ook geïrriteerd naar elkaar. We houden het erop dat dit wel eens kan voorkomen. We wisselen Michelle voor Danique zodat Michelle ook nog even op adem kan komen voor zij naar dames 2 mag om te beginnen. Het einde van de wedstrijd nadert en nog steeds 0-0 op de klok. Zouden we vandaag het eerste gelijk spel van het seizoen gaan meemaken? Nog maar eens proberen een kans op te zetten. De bal gaat door de as van het veld over een aantal schijven, Isabel, Eva Huitema en Felicienne bemoeien zich ook met de aanval. De meiden zijn aanspeelbaar, spelen de ballen in en wisselen van posities. Aan het einde van de aanval staat Isabel halverwege de helft, Eva loopt mee en Felicienne krijgt de bal in haar loop aangespeeld, neemt spat zuiver aan, dribbelt en versnelt langs 2 verdedigsters van Blauw Zwart. Die waren ook onder de indruk van de wisselingen op het veld en konden niet op tijd ingrijpen. Felicienne komt de 16 meter binnen en schiet met een droge knal over de grond de bal in de verre hoek van de keepster. 1-0 voor de dames van svc.

Nog maar een paar minuten overleven, stuk of 15 maar. Blauw Zwart dringt nog wel aan maar ook zij krijgen vandaag geen vrije kans. De mogelijkheden die er wel doorheen kwamen waren makkelijke prooien voor Anna. En dan eindelijk het eindsignaal. De drie punten blijven in het oostersportpark en was het vandaag een zware maar terechte overwinning. In de kleedkamer maakte we de speelster van de week nog bekend, deze week is dat Felicienne Minnaar geworden. Zij was de aanjager op het middenveld, zorgt ervoor dat wij allemaal proberen goed te voetballen en scoort uiteindelijk het enige winnende doelpunt.

Verder deelde wij het nieuws mede dat Bien helaas haar arm gebroken heeft. Namens alle dames willen wij nogmaals Bien heel veel sterkte toe wensen. Hierna vertrok het halve team naar de dames 2 waar direct al een paar meiden in de basis mochten beginnen. Hoe dat ging leest u in het verslag van dames 2*. Ik ben in ieder geval blij en trots op alle dames die hier zoveel tijd en energie in steken om 2 teams te laten voetballen tot alle blessures weer genezen zijn.

 Patrick.

Bezoek onze Facebook pagina.

Recente Uitslagen

26-05 Valken'68 1 - SVC'08 1 1-1
05-06 SVC'08 VE1 - Loosduinen VE1 5-4
31-05 SVC'08 JO15-2 - RKAVV JO15-3 3-2
30-05 SVC'08 VE2 - CVC Reeuwijk VE1 5-3
30-05 ROAC JO13-2 - SVC'08 JO13-4 1-2
29-05 Graaf W II VAC JO13-7 - SVC'08 JO13-5 1-3
29-05 Full Speed JO13-1 - SVC'08 JO13-2 1-1
28-05 SVC'08 VR2 - Semper Altius VR1 3-2
26-05 Wippolder JO15-5 - SVC'08 JO15-3 4-2
26-05 SVC'08 10 - HVZ 1 2-1
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Sponsors

Notariskantoor Ellens & LentzeTK TrainingskampenImpressed print & signEVE maatvoeringDe LensHG HuizenbeheerCafé De RenbaanBeltonaKoop bij de sponsors van SVC'08Boeg Nautic
IntensionEsso ScheveningenDe Rijk magazijninrichtingINGZuurmond WoninginrichingEigendaal & van RomondtASTA CasinoKika KInderen KAnkervrijZarautzTheo's busreizen