Verslag zomerkamp 2018
SVC'08
Print

Verslag zomerkamp 2018
Laatst bijgewerkt op: 24-07-2018 om: 10:07.

Geslaagd Zomerkamp in Maria-Hout

Ook dit jaar weer het traditionele Zomerkamp, voor de 46e editie (tevens de 10e editie onder de vlag van SVC’08) lag het basiskamp in Maria-Hout, reeds 2x eerder werd deze locatie bezocht waardoor het terrein en de omgeving voor velen al bekend aanvoelden.

Het complex van “de Strohalm” kent naast de slaapvertrekken een grote recreatie/eetzaal en is omgeven door een grote groenstrook met volop mogelijkheden voor sport/spel, ook voor de bosspellen is de locatie zeer geschikt, slechts een kleine wandeling scheid de locatie van het bos.

Na een lange periode van voorbereidingen, waaronder  het doen van inkopen en het samenstellen van het spelprogramma, werd er op vrijdag daadwerkelijk koers gezet richting Brabant, waarbij de “kookploeg” zelfs al op donderdag vertrok om in 2 dagen naar het kampterrein te fietsen.      

Aangekomen op het terrein werd alles in gereedheid gebracht voor de komst van de grote groep kamp gangers op de zaterdag, zo werden de 2 tenten opgebouwd, diverse spelmaterialen geplaatst en de locatie zo praktisch mogelijk ingericht door her en der wat met tafels te schuiven en de slaapzalen op te delen in 2 kleinere ruimtes.

Zaterdagochtend werd er op het Oostersportpark verzameld en werden de kamp-gangers  onder grote belangstelling uitgezwaaid. Na aankomst volgde een korte introductie door hoofdleider John de Lange en verzorgde de kookploeg (Wout Spaans, Jaap Toet & Ben Spaans) de 1e maaltijd.

Hierna werden de 6 spelgroepen ingedeeld en kozen de teams hun naam waarmee zij de spellenstrijd zouden aangaan met de andere teams. Er werd afgetrapt met Levend Stratego/Vlaggenroof, waarbij het hoofddoel is om de verstopte vlag van de tegenstander te veroveren, geen eenvoudige opgave wanneer deze wordt beschermd door maar liefst 3 spelgroepen.. In de avonduren was het tijd voor het “Buffelspel” waarbij het de bedoeling is om zoveel mogelijk van de verstopte snoepjesnamen te meldden bij een post.

Ook werd er gestart met de strijd om de penaltybokaal, er werden 3 strafschoppen genomen op de beide doelmannen Erwin Mooijman & Patrick Spaans. Na de warme maaltijd met o.a Shoarma en salade werd de kampkrant gezongen en vetrokken de groepenmet een kwartier tussentijd richting de “dropspot” voor de beruchte dropping, na een flinke tocht vond iedereen de weg weer terug naar de Stohalm waarbij de oudste meiden de “eer” hadden om de meeste meters gemaakt te hebben.

Ook op de zondag weer pittige temperaturen, na het ontbijt volgde een verhaal van Leny waarbij iedereen een plekje zocht in de ruime zithoek, na de middaghap op het terrein vetrokken de groepen 1 voor 1 naar het bos voor een pittig survivalparcours weer vakkundig opgebouwd door Johan & en een flinke groep van de overige begeleiders. Maar liefst 14 onderdelen waren er deze jaargang, waaronder diverse touwbanen, klimnetten een skelterparcours en buksschieten

 

Na de WK finale en een vismaaltijd met als hoofdmoot Kibbelingen stonden er ’s avonds nog 2 spellen op de rol.  Op het terrein direct naast het kampgebouw werd het Triviant spel gespeelt,  een groot aantal vragen was opgehangen en na een verplicht startnummer mochten de groepen daarna willekeurig de antwoorden geven bij de posten waarbij de vragen steeds minder punten waard werden, na iedere 4e vraag volgde een speciale triviantvraag of een rebus wat ook weer extra punten op kon leveren.  

Na het invallen van de duisternis, het “Schepenspel” hierbij gingen de 6 teams op zoek naar lichten en geluiden en moesten de ladingen naar de thuishaven worden gebracht, extra moeilijkheid waren de aanwezigheid van de Storm en Mist die hun zinnen hadden gezet op lawaaierige groepjes.

Gezien de weersverwachtingen werd de zwembaddag vervroegd van de woensdag naar de maandag. Na het ontbijt vertrok de groep richting het openluchtbad in Veghel om een heerlijke water dag te beleven  om vervolgens pas tegen 18.00 weer terug te keren op de kamplocatie.  Na de pannenkoeken maaltijd was het Elftalkopen spel gepland, kunst was om met een zo beperkt mogelijk budget een selectie voetballers binnen te halen waarbij de nodige tactische keuzes gemaakt moesten worden. Zo verkochten met name de “ADO leiders” hun spelers duur.  

Ditmaal geen bosspel in de avonduren, maar desondanks werd de avond toch nog van wat extra kleur voorzien door een feestje in de grote hal met muziek en dans.

De dinsdag werd geopend met een mixtoernooi tussen de spelgroepen, die afwisselend voetbalde, korfbalde, tafeltennis speelde en trefbal deden.  Iedere ploeg had 1 joker die kon worden ingezet om de punten te verdubbelen.

In de middag werd er koers gezet naar Veghel voor de Vossenjacht, de spelgroepen voor de gelegenheid aangevoerd door smurfen, moesten volgens vaste volgorde op zoek naar de damesselectie en begeleiding, uiteraard zo snel mogelijk en met wat vaste opdrachten onderweg. Na wat inkopen en de avondmaaltijd was het tijd voor de 2e ronde penalty schieten en de finales. Tussendoor ontvingen alle kampgangers nog een mooie SVC handdoek aangeboden door de zomerkamporganisatie en uitgereikt door Rob de Roo en Ria Braham.

Hierna werd het langzaam stiller op ’t kampcomplex en nam gedurende de avond de spanning juist weer toe naar mate de Spooktocht naderde.

Het was flink griezelen geblazen maar uiteindelijk keek iedereen met plezier terug op de Spooktocht die werd afgetrapt met een spannend verhaal.

Ook de woensdag was weer flink gevuld, er werd gestart met Levend Cluedo op het kampterrein waarbij de groepjes moesten achterhalen wat zich precies had afgespeeld rondom een geheimzinnige persoon. In het bos werd vervolgens het Rupsenspel gespeeld, een nieuwkomer in het spellenprogramma. Op het terrein  werden de nieuwe spelonderdelen al weer opgebouwd verdeeld in 7 droge en 6 waterspellen, na ongeveer 10 min. werd er gewisseld en uiteindelijk eindigde dit onderdeel met een groot watergevecht.

De koks waren gedurende de spellen al weer druk in de weer en verzorgden een hoogwaardige Chinese maaltijd, er kon worden aangevallen op een groot buffet en het was voor iedereen smullen.

Vanwege de hoge temperaturen was er helaas geen gelegenheid om een kampvuur te maken en kon het stokbrood bakken geen doorgang vinden maar gelukkig was er genoeg ruimte om wat te schuiven in het programma en een andere invulling te geven.

Het avondspel voor de woensdag was de reflectortocht, een mooie route door het bos moest er gezocht worden door het volgen van reflectoren waarbij er met een aantal letters en woorden een zin werden gevormd.  Op de terugweg bijna weer wat Spookspel taferelen want een grote groep koeien dook ineens op vlak naast het pad naar kamp.

De donderdag was ingepland voor een grote speurtocht, vanwege de tropische temperaturen werd deze uitdaging aangegaan voorzien van extra water voor onderweg en waren er diverse eet en drinkplaatsen om het vochtverlies aan te vullen, rondom de lokale trimbaan werd er nog wat extra gezweet en werd er al dan niet soepel door banden gekropen en over rekken geklommen.. Ook zorgde er een leidersafvaardiging alvast voor het afbreken van de tenten en het opruimen van de materialen, ook dit was een pittige klus zeker met de warmte.

Na weer een prima maaltijd, ditmaal Macaroni, ging het vizier op de Bonte-Avond, er waren veel stukjes van zowel leiders als de diverse leeftijdsgroepen en het dank ging eraf toen alle kampgangers gingen springen op het door de Oranje Leeuwinnen grootgemaakte nummer van Links naar Rechts. Ook werden de diverse winnaars van de week in het zonnetje gezet, alle spelgroepen, de winnares van Cotcha (Bente Aalders)en de 5  winnaars van de penaltybokaal

(Jimmy, Hanna, Hichem, Elisabeth & Thomas)

Onder aanvoering van Ron van Baaren was er weer het “Schimmenspel” en ook werden de nieuwe kampleid(st)ers Bart Markering, Tessa Plat en Denise van Swinderen oftewel de “Waterdragers”  gepromoveerd tot Watergeus, Bart gaf zich wel heel gauw over en kreeg van zijn “beul” nog een extra portie te verduren.

Inmiddels was ook de vrachtwagen met materialen weer terug naar het Oostersportpark vertrokken, waarbij we 6 heren willen bedanken voor de verdere afhandeling (Bert Schaap, Andre van Berkel, Cor Mooijman, Michael Mc Hugh, Joey den Dulk & Dennis Mooiman)

Na de laatste nacht werd het terrein aan kant gemaakt en was het wachten op de komst van de bus, na een vlotte rit kwam de bus aan bij SVC waarbij er al vroeg een flinke groep ouders stond om de bus te verwelkomen.

Iedereen kan weer terugkijken op een heel geslaagde kampweek, graag willen we al onze sponsoren hartelijk bedanken voor de (materiële/financiële) ondersteuning en ook een woord van dank aan collega sportclub KVS voor het lenen van de korfbalpalen.

Namens de Kampleiding allemaal nog een fijne vakantie gewenst!

Bezoek onze Facebook pagina.

Recente Uitslagen

18-05 SVC'08 1 - Sportclub Monster 1 3-0
20-05 Wilhelmus 3 - SVC'08 7 3-2
18-05 Graaf W II VAC JO17-3 - SVC'08 JO17-3 8-1
18-05 SVC'08 VE2 - CVC Reeuwijk VE1 2-5
18-05 Oliveo 3 - SVC'08 8 5-5
18-05 SVC'08 JO17-2 - Wassenaar, s.v. JO17-1 3-5
18-05 Blauw-Zwart VE2 - SVC'08 VE4 4-1
18-05 SEV JO19-1 - SVC'08 JO19-2 3-1
18-05 SVC'08 6 - Voorschoten`97 8 1-2
18-05 SVC'08 VR1 - LSVV 70 VR1 3-3
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Sponsors

HBK belastingadviseurs & accountantsDe Rijk magazijninrichtingCafé De RenbaanEigendaal & van RomondtNotariskantoor Ellens & LentzeZarautzASTA CasinoZuurmond WoninginrichingINGEVE maatvoering
De LensSchnitzelparadijsHG HuizenbeheerBoeg NauticOma ToosBeltonaEsso ScheveningenTheo's busreizenKoop bij de sponsors van SVC'08Kika KInderen KAnkervrij