Clubcolumn: Seizoensovergang
SVC'08
Print

Clubcolumn: Seizoensovergang
Datum nieuwsbericht: 17-05-2018

Clubcolumn: Seizoensovergang

Onlangs hebben wij u via social media gevraagd wat voor maandelijkse bijdrage u graag op de website zou willen zien. De meerderheid koos voor een 'Column over verenigingszaken'.
Ditmaal de tweede bijdrage in deze maandelijkse terugkerende rubriek.

 

Seizoenseinde

Het einde van het seizoen nadert voor eenieder met rasse schreden. De één kijkt hier al reikhalzend naar uit, en de ander zou willen dat het nog wel even door gaat. Iedereen heeft hier zijn eigen visie op en iedereen gaat hier op zijn eigen manier mee om. Zo zie je een hoop voetballers in de zomer gedisciplineerd hardlopen op straat of zwoegen in de sportschool, maar menig voetballer neemt het er ook lekker van en komt veelal niet verder dan een wandeling naar het strand(bedje) of naar de bar. Maar één ding hebben we allemaal gemeen, wanneer het seizoen straks weer start, staat iedereen weer te springen om aan de slag te gaan.

Aan het einde worden de prijzen verdeeld

Het mooiste is natuurlijk om het seizoen af te sluiten als kampioen. Maar we moeten eerlijk zijn; van de 53 teams die onder de vlag van SVC’08 uitkomen, zijn het aantal kampioenskandidaten dit seizoen op één hand te tellen. En een vluchtige blik leert dat geen enkel team dit in eigen hand heeft, en dat men moet hopen op nog een misstap van de tegenstander. Dat is jammer, maar in veel gevallen natuurlijk is dat niet het allerbelangrijkste. SVC’08 staat voor een gezonde mix van prestatief – en recreatief voetbal, maar eigenlijk geldt in beide categorieën hetzelfde: plezier hebben in het spelletje en plezier hebben met jouw team, dat is het allerbelangrijkste! Al is het natuurlijk wel weer leuk om op de jaarlijkse slotdag boven op het bordes een aantal kampioenen in het zonnetje gezet te zien worden…

Het oog op volgend seizoen

Omdat komende zomer beide kunstgrasvelden op de schop gaan, wordt bij de jeugd nu al gekeken naar volgend seizoen. Dit gebeurt met circuittrainingen en TwinGames. Eerlijk gezegd, dit in combinatie met de laatste competitiewedstrijden (zowel op zaterdag als vaak ook doordeweeks) en toernooien, maar bijvoorbeeld ook met vakantieperiodes, Cito-toetsen en (Centraal) Examens, levert dat een nogal rommelige en moeizame situatie op. Ondanks alle moeite die de TC en het wedstrijdsecretariaat er in steekt om dit alles zo overzichtelijk mogelijk te houden. Deze vrijwilligers verdienen een grote pluim voor alle tijd en moeite die zij hierin steken, proberend rekening te houden met alles en iedereen hierboven benoemd (en meer). Want belangrijk is dat elke jeugdspeler ook volgend seizoen weer met veel plezier op het juiste niveau en in het juiste team speelt. Dat is het beleid van de club.

Ook bij de selectie verliep dit seizoen moeizaam. Zoals elk seizoen was er toch weer sprake van een groot aantal nieuwe ‘gelukszoekers’ binnen de selectie, die in de meeste gevallen duidelijk weinig binding met de club hebben, maar komen voor andere zaken. En bij de minste geringste tegenslag vaak ook direct weer zijn vertrokken, of aan het eind van het seizoen de club verlaten voor weer een andere. Eerlijk gezegd denk ik dat het in het huidige tijdperk niet volledig uit te sluiten is, maar we zouden ons af moeten vragen in hoeverre SVC'08 hier in mee zou moeten gaan. Want past het wel bij ons ‘cluppie’? Wij willen toch beleid voeren waarbij we onze jeugd opleiden om uiteindelijk in de selectie te voetballen? De verhalen en berichtgeving van de afgelopen periode lijken in ieder geval positief; tot op heden stroomt er volgend seizoen meer jeugd door naar de selectie, dan spelers van ‘andere oorden’.

Even een andere lucht in de neus

Belangrijkste is om straks, als het seizoen echt afgelopen is, eventjes een andere lucht in de neus te proeven. Die van zon, zee, strand bijvoorbeeld. Pas dan apprecieer je straks aan het begin van het nieuwe seizoen weer de geur van het Oostersportpark, en krijg je er echt weer zin in. Druk zal er door veel vrijwilligers gewerkt worden om het Oostersportpark er weer piekfijn uit te laten zien. Niet alleen met twee gloednieuwe kunstgrasvelden met LED-verlichting, maar ook binnen in het clubgebouw, waar deze vrijwilligers er weer voor gaan zorgen dat alles weer blinkend gereed staat wanneer je over een maand of twee of drie het Oostersportpark weer opwandelt. Mocht je niet zo lang kunnen wachten, kun je ongetwijfeld je steentje bijdragen hierbij!

Dus mocht je, zoals heel veel andere leden van de club, echt niet zonder SVC’08 kunnen (wat niet onlogisch is, natuurlijk), meld je dan aan. Wie weet kun je dan komende zomerstop wel iets voor de club betekenen!

 

Wij horen graag uw mening over deze bijdrage. Wilt u ook eens een column schrijven over verenigingszaken die wel eens de aandacht verdienen binnen SVC'08? Neem dan contact op met het Webteam via webteam@svc08.nl.

Bezoek onze Facebook pagina.

Reacties

Onderstaand vind je alle reacties op dit nieuwsbericht en de mogelijkheid om zelf een reactie toe te voegen. Een reactie verschijnt niet direct op deze pagina, deze moet eerst worden goedgekeurd door de beheerders van de website.

17-05-2018 om 15:38 - bram lindenburg
Helemaal mee eens met de strekking van deze column

17-05-2018 om 15:38 - bram lindenburg
Helemaal mee eens met de strekking van deze column

Reactie toevoegen

Recente Uitslagen

18-05 SVC'08 1 - Sportclub Monster 1 3-0
22-05 SVC'08 4 - DWO 6 1-4
20-05 Wilhelmus 3 - SVC'08 7 3-2
18-05 Graaf W II VAC JO17-3 - SVC'08 JO17-3 8-1
18-05 SVC'08 VE1 - Alphia VE1 1-2
18-05 SVC'08 VE2 - CVC Reeuwijk VE1 2-5
18-05 Oliveo 3 - SVC'08 8 5-5
18-05 SVC'08 JO17-2 - Wassenaar, s.v. JO17-1 3-5
18-05 Blauw-Zwart VE2 - SVC'08 VE4 4-1
18-05 SEV JO19-1 - SVC'08 JO19-2 3-1
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Laatste Tweets

Maandag 20 mei 2019
SVC's nieuwe zilversponsor Chronos Vastgoed tekende afgelopen zaterdag onder vrolijke omstandigheden de sponsorstuk… https://t.co/QADGyIcqLA

Zondag 19 mei 2019
Met wederom prachtige foto’s; Go Go Jo12-3! https://t.co/9qAwJvnm6r

Zondag 19 mei 2019
RT @anyboer: Oeps, weer 2 nederlagen deze zaterdag. Lukas thuis met @SVC_08 Jo15-1 tegen Die Haghe met 4-5 en Jo12-1 met Marik bij Oegstgee…

Zaterdag 18 mei 2019
Het verslag van @SVC'08 -@SC_Monster is te lezen op de website :https://t.co/u307sxIw9x https://t.co/3yD0ReNIDBSponsors

ASTA CasinoEVE maatvoeringHG HuizenbeheerNotariskantoor Ellens & LentzeINGEsso ScheveningenDe LensZarautzKoop bij de sponsors van SVC'08Schnitzelparadijs
Boeg NauticDe Rijk magazijninrichtingKika KInderen KAnkervrijBeltonaEigendaal & van RomondtHBK belastingadviseurs & accountantsZuurmond WoninginrichingTheo's busreizenCafé De RenbaanOma Toos