Harold Tjaden brengt structuur aan bij SVC'08
SVC'08
Print

Harold Tjaden brengt structuur aan bij SVC'08
Datum nieuwsbericht: 16-10-2018

Harold Tjaden brengt structuur aan bij SVC'08

Interview Harold Tjaden met het Haagsamateurvoetbal.nl

Hij heeft een nadrukkelijke voorliefde voor ontwikkelen. Is positief ingesteld en staat open voor de dialoog met trainers, leiders, spelers, ouders, eigenlijk met iedereen. Harold Tjaden is bezig aan zijn 2e seizoen bij SVC'08 en nog lang niet klaar met zijn werk daar. Wij vroegen hem of hij zijn plannen daar goed kwijt kan.

"Jazeker, ik barst van de ambitie om het hier goed neer te zetten, en de mensen met wie we dat samen doen in de technische commissie en jeugdcommissie zijn ook allemaal erg enthousiast en gedreven. Mijn aanpak is proactief en ik werk met het resultaat voor ogen. Over een paar seizoenen moet de kwaliteit van de jeugdopleiding een stuk hoger zijn. Duidelijke afspraken maken met spelers, in en buiten het veld. Spelers stimuleren, fouten maken mag. Ook veel individuele aandacht geven, ieder kind moet zich veilig en gekend voelen. En aan de oudere jeugd gaan we de regie overdragen. Hen zelf verantwoordelijk te maken voor hun ontwikkeling. Het is snel opgeschreven en makkelijk gezegd, maar achter de schermen werken we met veel mensen keihard om dit allemaal mogelijk te maken. Om ieder kind zich bijvoorbeeld veilig te laten voelen, hebben we in alle tien de leeftijdsklassen een sociaal loket, zeg maar een soort vertrouwenspersoon. Dat regel je niet even op een zondagmiddag".

Wat is jouw aanpak?

"We hebben 400 jeugdspelers, 35 teams en ik ondersteun álle 55 jeugdtrainers. Ik ontwijk de woorden selectie- en niet-selectieteams. We hebben gewoon een 1e team, een 2e team, enzovoort. Alle trainers geven we een opleidingsplan mee. Dat is een héél dun plan qua omvang, nog niet eens twee A4'tjes. Het beschrijft alleen maar de speerpunten waar in mijn ogen écht de nadruk op ligt, als we spelers met plezier beter willen leren voetballen. Kort, bondig en vooral concréét. We organiseren trainersbijeenkomsten. Trainers kunnen een zelfscan invullen en wij begeleiden hen om zich in bepaalde vaardigheden te verbeteren. Dit is allemaal op basis van vrijwilligheid, althans, bij de lagere teams. Trainers hebben eigen verantwoordelijkheid om zich te ontwikkelen.

Binnenkort rollen we een administratiesysteem uit, waarin alle trainers hun team kunnen registreren. Zoals trainingsopkomst, opstellingen,  de ontwikkeling van de spelers, etc. Daarin hebben we ook een gereedschapskist met oefenvormen opgenomen om de minder ervaren of ongediplomeerde trainers te helpen. Het kost achter de schermen veel tijd voordat we kunnen uitrollen, maar we vinden het de investering waard, omdat de kwaliteit van de jeugdopleiding omhoog gaat."

Dus de verwachting is dat je nog een jaartje bijtekent?

"De club heeft aangegeven over contractverlenging te willen praten. Er is ook gewoon een hoop te doen. En we hebben ouders die mij scherp houden. Die vinden dat het allemaal niet zo goed geregeld is. Ik neem voor iedereen de tijd om klachten aan te horen. Ik heb snel genoeg in de gaten of de klacht de hele jeugdopleiding binnen nu en een paar seizoenen naar een hoger niveau tilt, of dat het een individuele aangelegenheid betreft. Zolang ik het op die manier benader schiet ik zelf niet in de emotie als ik een klacht lees of hoor. Maar om even op je vraag antwoord  te geven, ik sta wel open voor contractverlenging, heb het goed naar m'n zin en er zit nog enorm veel rek in deze club."

 

 

Bezoek onze Facebook pagina.

Reacties

Onderstaand vind je alle reacties op dit nieuwsbericht en de mogelijkheid om zelf een reactie toe te voegen. Een reactie verschijnt niet direct op deze pagina, deze moet eerst worden goedgekeurd door de beheerders van de website.

Reactie toevoegen

Recente Uitslagen

15-12 DSO 1 - SVC'08 1 4-1
19-01 SVC'08 VE3 - DUNO VE1 2-3
19-01 VUC 1 - SVC'08 6 2-1
19-01 SVC'08 5 - HVV Hercules Den Haag 3 7-5
19-01 Semper Altius VE1 - SVC'08 VE1 6-2
19-01 SVC'08 JO12-1 - Nieuwerkerk JO12-1 2-2
18-01 Sporting Leiden 4 - SVC'08 1 11-6
12-01 SVC'08 8 - DSO 13 4-2
12-01 Wanica Star 3 - SVC'08 5 4-6
12-01 SVC'08 JO12-1 - Quick Boys JO12-1 11-3
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Laatste Tweets

Donderdag 17 januari 2019
RT @Haagsamvoetbal: Oefenduel. @hvvlaakkwartier (zon) verslaat @SVC_08 https://t.co/1ZvYQUGWu8 https://t.co/AunwEEUyW1

Dinsdag 15 januari 2019
RT @hvvlaakkwartier: Einde wedstrijd, prima oefenwinst op @SVC_08, 4 - 3.

Dinsdag 15 januari 2019
RT @hvvlaakkwartier: In blessuretijd nog de 4-3

Dinsdag 15 januari 2019
RT @hvvlaakkwartier: 87" Lakwa - SVC 08 4-2 Nabil LaariSponsors

De Rijk magazijninrichtingZarautzINGTK TrainingskampenKika KInderen KAnkervrijCafé De RenbaanEigendaal & van RomondtNotariskantoor Ellens & LentzeHG Huizenbeheer
De LensZuurmond WoninginrichingEsso ScheveningenKoop bij de sponsors van SVC'08Theo's busreizenBoeg NauticASTA CasinoEVE maatvoeringBeltona