Martin Jol Cup bij SVC’08 zeer succesvol verlopen!
SVC'08
Print

Martin Jol Cup bij SVC’08 zeer succesvol verlopen!
Datum nieuwsbericht: 03-06-2019

Martin Jol Cup bij SVC’08 zeer succesvol verlopen!

Afgelopen donderdag 30 mei werd er op ons Oostersportpark door 40 jeugdteams (O12) gestreden om de Martin Jol Cup. Naast 39 teams uit het hele land (w.o. De Graafschap, AFC, Excelsior, Zeeburgia en natuurlijk ook SVC’08) nam er ook 1 team mee van Royal Antwerp uit België. Na een zwaar, spannend en ook zeer sportief toernooi bleken juist onze Belgische vrienden het allerbeste en namen de Martin Jol Cup mee over de grens naar onze zuiderburen. 

Het toernooi is een initiatief van Het Haags Amateurvoetbal.nl die ons Oostersportpark hadden uitgekozen als de uitgelezen plek om dit mooie toernooi te laten spelen. Natuurlijk ook vanwege het verleden van Martin Jol bij JAC. De dag begon om 09.00 uur met de opening door Martin Jol, die het belang van jeugdvoetbal benadrukte en daarbij ook vertelde over het voetbal uit zijn eigen jeugd.

De voetballers op het veld zullen het zich wellicht niet realiseren maar voordat de scheidsrechters voor de aftrap konden fluiten, is er een maandenlange voorbereiding aan vooraf gegaan. Op zo’n dag is er tenslotte maar één ding zeker en dat is dat er 269 (!!) wedstrijdjes gespeeld moeten worden. Duidelijk is dat het Haagse Amateurvoetbal.nl al veel ervaring heeft opgedaan met dergelijke toernooien, want het toernooi verliep soepel, wedstrijden begonnen precies op tijd en werden leuk aan elkaar gepraat.  

Gezien de verwachte belangstelling moest er vooraf ook worden gekeken naar alternatieve parkeerruimte en die was door de medewerking van renbaan Duindigt snel gevonden. Hierbij een pluim voor Richard van der Harst, Hetty Hamer en Thimo Groen die alle 260 auto’s (!!) netjes en zonder enige wanklank richting Duindigt hebben geleid.  

Om 14.15 uur waren de poule wedstrijden allemaal gespeeld, hetgeen betekende dat de eerste 24 clubs afvielen en werden bedankt voor hun aanwezigheid. Ook SVC’08 was één van de afvallers en dat was zeker geen schande. Ze begonnen erg sterk met 9 uit 3, maar het zat daarna niet helemaal mee en de overige teams (Team 2 Pro en Royal Antwerp) bleken gewoon een maatje te groot, dus  gewoon een groot compliment voor ons O12 team!! Martin Jol reikte iedere speler een medaille uit  en daarnaast wilde ieder team wel op de foto met de oud trainer van Ajax, Tottenham Hotspur en HSV.

De zeer spannende 1/8e finales leverden uiteindelijk kwartfinales met DCG - Zeeburgia en Royal Antwerp tegen JVOZ op. Het was een genot om naar deze wedstrijden te kijken. Enerzijds vanwege het hoge niveau, maar ook vanwege de sportiviteit en discipline in en rondom het veld. Dit is voetbal op zijn mooist.

Na twee bloedstollende halve finales en een zinderende finale tegen het verrassend sterke DCG uit Amsterdam, mocht Royal Antwerp de enorme beker in ontvangst nemen. Beste speler van het toernooi werd Emer Rabhi van Royal Antwerp. Gezien zijn kwaliteiten en manier van spelen, een speler wiens naam we in de toekomst waarschijnlijk vaker gaan horen in het betaalde voetbal!! .

Al met al een zeer succesvol toernooi voor de Het Haagse Amateurvoetbal.nl en SVC’08. De wedstrijden verliepen probleemloos, scheidsrechters kregen – terecht - complimenten voor de wijze waarop de wedstrijden zijn verlopen en Ria en Arie zorgden met alle medewerkers achter de bar dat iedereen in de overvolle kantine een natje en droogje kreeg. Dankzij de vrijwilligers kan SVC’08 dan ook terugkijken op een prima evenement en de club heeft wederom bewezen dat SVC’08 en het Oostersportpark een prima gastheer zijn voor een dergelijk evenement.   

Iedereen die heeft meegewerkt:  ontzettend bedankt voor de medewerking tijdens dit mooie evenement. We hebben ons ook gerealiseerd dat het een hele lange en intensieve dag is geweest, maar juist daardoor is de prestatie zo bijzonder. We mogen trots zijn op hetgeen we met z’n allen op deze dag hebben neergezet!! 

Martin Pronk

P.S. Alle foto’s (90!) van dit toernooi staan op deze pagina van onze website. Hieronder een eerste fotoselectie én de reportage van SVC'08 TV! Voor meer verslag en foto’s kun je ook op de website van Het Haags Amateurvoetbal.nl kijken. 


 

KLIK HIER voor nog eens 90 (actie)foto's van deze fraaie sportdag


Reportage van SVC'08-TV

SVC'08 TV met Het Haags Amateur Voetbal "Martin Jol Cup" toernooi een geweldige en zeer geslaagde dag met dank aan alle vrijwilligers die deze dag tot een succes hebben gemaakt. Winnaar Royal Antwerp Football Club ontving uit handen van Martin Jol de mooie cup! Tweede plaats voor Rksv DCG Amsterdam en de derde plaats voor Avv Zeeburgia. Beste speler Emer Rabi (Royal Antwerp), beste keeper Matthijs Pieter (JVOZ).  Interview Martin Jol en de organisatie tw. Arjan Groenewegen, Rene Marquard, Vincent van Bennekom van het HAV en Martin Pronk SVC'08. Groot compliment voor de scheidsrechters en veldcoördinators w.o. Nico Taal, Dennis Ammeraal (hij gunde de finale aan Ron van Baaren), Lucien Hamers, Johan Taal, Aniel Bangoer, Robert Markering, Simon Roeleveld, Harald Tjaden, Stan en Leenderd Rog, Dirk Rog en Robert Waterreus.


Bezoek onze Facebook pagina.

Reacties

Onderstaand vind je alle reacties op dit nieuwsbericht en de mogelijkheid om zelf een reactie toe te voegen. Een reactie verschijnt niet direct op deze pagina, deze moet eerst worden goedgekeurd door de beheerders van de website.

Reactie toevoegen

Recente Uitslagen

25-05 Valken'68 1 - SVC'08 1 4-3
15-06 SVC'08 8 - Die Haghe 8 3-2
15-06 SVC'08 VE4 - Rijnsburgse Boys VE1 1-7
12-06 SVC'08 VE3 - Blauw-Zwart VE1 2-5
08-06 Wilhelmus VR1 - SVC'08 VR2 1-0
05-06 Quick Boys 15 - SVC'08 6 3-3
04-06 Vredenburch JO17-2 - SVC'08 JO17-2 16-6
01-06 FC Lisse VE2 - SVC'08 VE2 6-4
01-06 SVC'08 VR2 - Haagse Hout VR1 3-3
01-06 Wilhelmus 2 - SVC'08 5 3-1
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Laatste Tweets

Maandag 17 juni 2019
Leuk nieuws! Onze sponsor Oma Toos komt na afloop van de trainingen poffertjes serveren aan alle deelnemers! Jammie! https://t.co/RFy0lVU0iD

Dinsdag 11 juni 2019
https://t.co/loekegAuOo

Zondag 9 juni 2019
RT @HVH_Twit: Iedere week stellen we op onze website 15 standaardvragen aan een voetballer/trainer uit de Haagse Voetbalhistorie. Ditmaal i…

Maandag 3 juni 2019
Uitgebreid verslag met 90+ foto's van de succesvol verlopen Martin Jol Cup voor onder-12-teams van donderdag 30 mei… https://t.co/HjtUZB4Id9Sponsors

Theo's busreizenEigendaal & van RomondtASTA CasinoKika KInderen KAnkervrijCafé De RenbaanKoop bij de sponsors van SVC'08Oma ToosDe Rijk magazijninrichtingHG HuizenbeheerEVE maatvoering
SchnitzelparadijsZuurmond WoninginrichingNotariskantoor Ellens & LentzeDe LensHBK belastingadviseurs & accountantsINGEsso ScheveningenBeltonaBoeg NauticZarautz