Scheidsrechterszaken
SVC'08
Print

Scheidsrechterszaken
Laatst bijgewerkt op: 27-02-2014 om: 15:25.

Op dit deel van de website treft u allerlei zaken met betrekking tot de scheidsrechters aan.

Er is aandacht voor:
  • Nieuws.
  • Opleiding tot (club)scheidsrechter.
  • Roosters van clubscheidsrechters in relatie met het wedstrijdprogramma. 
  • Spelregels (uitleg; vragen en toetsen).
  • Reglementen (o.a. uitleg van de reglementen).
  • Columns (al dan niet van een of meerdere vaste schrijvers).
  • Tips (voor scheidsrechters, assistent-scheidsrechters, spelers en publiek).
 
Voor op- en aanmerkingen of voor bruikbare tips en ideeën over dit deel van de website van SVC’08 kunt u terecht bij redacteur Theo van Zeeland.

Geheime dienst

Er schijnen in Nederland meerdere geheime diensten te zijn. Althans dat hoor ik via diverse Tv-zenders. Maar als we hier in de Nederlanden met zijn allen van dat bestaan weten, dan is het toch geen geheim meer!? Volgens mij is een geheim geen geheim meer als twee of meer mensen er vanaf weten; dat heb ik ooit in een ver verleden eens geleerd.

Een geheime dienst is ook geen Kantinedienst bij mijn voetbalclub waar mijn vrouw en verdere familie en vrienden (maar ook mijn vijanden, als ik die heb) niet vanaf weten. Een geheime dienst is gewoon een dienst die onder een ministerie (Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken of Defensie) van een land valt en zorgt voor een stukje veiligheid in en om het land. Opmerkelijk is ook dat al die geheime diensten van verschillende landen een naam hebben, dus zo geheim is dat dan ook niet meer. Of zijn er geheime diensten binnen een geheime dienst? Of is er een geheime dienst die de andere geheime diensten controleert en  in de gaten houdt?

In mijn werkverleden heb ik, in ruim 40 jaar, wel twee- of driemaal (of misschien wel meerdere malen, die ik niet weet) met een geheime dienst te maken gehad. Het ging dan bijvoorbeeld over een onderzoek van en naar een van mijn medewerkers of van een uitkeringsgerechtigde. Maar daar hou ik verder mijn mond over en “stopt mijn pen” omdat ik dat geheim moet houden.

Tevens weet ik niet of ik wel eens ben afgeluisterd op mijn vaste telefoon (die ik in het verleden had), op mijn werktelefoon en later op mijn diverse mobiele nummers. Ik kan dat zelf niet peilen of nagaan en dat vind ik wel geheimzinnig. Veel zal men van mijn gesprekken niet van hebben opgestoken, want al het telefonisch onderhoud was correct, puur zakelijk, werkgeoriënteerd of enigszins privé (wat eten we vandaag; ik ben iets later thuis; voel je je al iets beter; hoe gaat het met………..; zullen we vandaag/morgen naar……….... gaan; etc., etc…….).

Voor onze (club)scheidsrechters let op:

Als je iemand (man of vrouw) verdacht om het veld ziet rondhangen – herkenbaar aan een regenjas of diep in een hoed verborgen – dan kan het wel eens iemand zijn van de geheime dienst van de KNVB, die efkes komt kijken en beoordelen hoe je het als (club)scheidsrechter doet. Ik hoop dan wel voor je dat je naar een aantal dagen een briefje van de KNVB in de bus krijgt met daarop de mededeling: “Ga zo door! Wij, de Stiekeme Groep (GS) van de KNVB, zijn zeer tevreden over uw optreden en handelswijze als scheidsrechter.”

Theo van Zeeland,

27 februari 2014.

Bezoek onze Facebook pagina.

Recente Uitslagen

16-03 Soccer Boys 1 - SVC'08 1 3-2
18-03 SVC'08 1 - RKDEO 6 3-2
16-03 HVV JO19-5 - SVC'08 JO19-2 3-2
16-03 SVC'08 VR2 - Nootdorp VR2 2-7
16-03 WDS VE1 - SVC'08 VE2 5-0
16-03 Noordwijk VR1 - SVC'08 VR1 4-2
16-03 Ariston'80 4 - SVC'08 4 4-0
16-03 SVC'08 3 - DWO 4 8-3
16-03 HVV JO17-6 - SVC'08 JO17-3 4-4
16-03 SVC'08 9 - Graaf W II VAC 1 1-0
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Sponsors

Zuurmond WoninginrichingBoeg NauticDe Rijk magazijninrichtingBeltonaEsso ScheveningenCafé De RenbaanEVE maatvoeringDe LensASTA CasinoHBK belastingadviseurs & accountants
Notariskantoor Ellens & LentzeKika KInderen KAnkervrijHG HuizenbeheerTK TrainingskampenTheo's busreizenEigendaal & van RomondtINGKoop bij de sponsors van SVC'08Zarautz