• SVC’08 1 geeft overwinning in slotfase uit handen

3 okt 2020 Jaap Lolkema
    |
    • 0
  • Op een regenachtig verlaten sportpark speelden Kagia en SVC’08 een hartverwarmende wedstrijd. Spanning, veel doelpunten, verdedigingsfouten en een sensationeel scoreverloop.
    Wat wil je als toeschouwer nog meer, maar ja helaas waren die nou juist niet aanwezig en zullen ze het moeten doen met de beelden van SVC’08 TV.

SVC’08 kwam goed uit de startblokken. Het combineerde dat het en lieve lust was waarbij vooral de acties van Salah en Thomas Hughes opvielen. Na zes minuten was het al raak voor de bezoekers. De bal viel bij een corner voor de voeten van Jeroen Meefout die niet twijfelde en de bal eenvoudig binnenschoot. (0-1)
    SVC’08 dicteerde de wedstrijd en toen Thomas Hughes na achttien minuten uit een schitterende combinatie waarbij Jeroen Meefout en Clay Hoekstra betrokken waren SVC’08 op 0-2 zette leek het een gemakkelijke middag te worden voor SVC’08.
    Maar Kagia knokte zich terug in de wedstrijd. Drie minuten na het doelpunt van SVC’08 belandde de bal op de linkerflank bij Kagia waarna een harde voorzet voor de goal langs volgde en de bal nog net kon worden beroerd door Thijs van de Schinkel waardoor de bal via de paal in het doel verdween. (1-2) Nog leek er niets aan de hand voor SVC’08 maar doelman Aron Wijsman bleek in grootse vorm. Tot tweemaal toe redde hij voortreffelijk op harde schoten van Matthijs de Jong en Thomas Hughes. Maar in plaats dat SVC’08 de voorsprong uitbouwde kwam Kagia onverwachts langszij. Op de helft van Kagia omspeelde linksback Jeffrey van der Meer zijn man maar werd geblokkeerd door de tweede tegenstander. Scheidsrechter Erik de Winter floot echter niet voor deze duidelijk overtreding. Het gevolg was desastreus voor SVC’08. De bal werd naar voren geknald en uit de voorzet die volgde kwam de bal tegen de arm van een SVC’08 verdediger. Een penalty was het gevolg. Deze werd door Rens Lamboo onberispelijk ingeschoten. (2-2)
    Deze stand bleef tot de rust gehandhaafd en was niet echt een afspiegeling van de krachtsverhouding op het veld.
    Na rust bleken de partijen meer aan elkaar gewaagd. Kagia had vooral de zaken rechts achterin beter geregeld. Thomas Hughes die de eerste helft zeer dreigend was kon veel minder worden bereikt. SVC’08 bleef wel de ploeg met de meest aanvallende intenties. In de zestigste minuut voorkwam doelman Aron Wijsmijn met een reflex een achterstand voor Kagia bij een volley van dichtbij van Jeroen Meefout.
    Kagia verstopte zich niet en bleef gevaarlijk op de counter. Zo kon het gebeuren dat SVC’08 in de vierenzestigste minuut ineens tegen een achterstand aankeek. Rens Lamboo kon, van weliswaar grote afstand, veel te gemakkelijk aanleggen en zijn schuiver verdween op het natte veld in de uiterste beneden hoek. (3-2)
    Vijf minuten later was de stand alweer gelijk. Youssef Massaoudi passeerde na een combinatie met Jeroen Meefout doelman Wijsman. (3-3)
    SVC’08 was duidelijk niet tevreden met deze stand en trainer Jeffrey Frijters bracht na de eerdere wissel tussen Clay Hoekstra en Said Alparslan ook Elliot Pattinama, die niet geheel fit was voor een hele wedstrijd, in het veld voor verdediger Jefffey van de Meer.
    Dit leek een gouden wissel te worden, want het was Pattinama die in de zesentachtigste minuut een vrije trap door de muur jaste en de stand op 3-4 bracht.
    Kagia ging wanhopig op zoek naar de gelijkmaker. Op zijn Engels alles hoog voor de goal.
    Dat dit resultaat had in de vijfde minuut van de blessuretijd moet SVC’08 zichzelf kwalijk nemen. Ten eerste mag een bal niet zo gemakkelijk van de zijkant voor de goal worden geslingerd en ten tweede mag je je afvragen hoe in een overvol strafschopgebied een aanvaller zo vrij kan staan.
    Een bittere pil voor SVC’08 dat de overwinning voor het oprapen had, Kagia kwam goed weg maar het verdient de credits dat het tot de laatste minuut heeft gestreden voor een positief resultaat.