20180217 TAVV - SVC'08
SVC'08
Print

20180217 TAVV - SVC'08
Laatst bijgewerkt op: 19-02-2018 om: 00:35.

TAVV – SVC’08 Uitslag 4-5 (2-4)

 Zwaarbevochte overwinning voor SVC’08

 

Na  een knotsgekke wedstrijd stapte SVC’08 uiteindelijk toch als overwinnaar van het veld. Nadat SVC’08 soepeltjes op een 1-4 voorsprong was gekomen ontving Lorenzo Scheffer valk voor rust zijn tweede gele kaart en kwam SVC’08 met 10 man te staan. Nog geen minuut later werd het 2-4 en toen TAVV  tien minuten na rust de stand al gelijk had getrokken gaf niemand meer iets voor de kansen van SVC’08. Maar Mike de Niet toonde zijn klasse en schoot SVC’08 alsnog op voorsprong, waarna keeper Joey Vos in de laatste minuut de overwinning met een schitterende redding veilig stelde.

 

De basis opstelling bij SVC’08 zag er ongebruikelijk uit. Angelo Ravensberg ontbrak wegens disciplinaire redenen, Phil Altimari moet voorlopig vanwege een blessure worden gemist en Liam de Ruiter en Sasha Lazzeretto waren naar de bank verwezen. Fabian Toet was naar de spitspositie gedirigeerd en Thomas Hughes, Youssef Massaoudi en Ferry van der Plas starten in de basis.
TAVV startte fel en gaf in de beginfase de nodige waarschuwingen af met een gevaarlijke doelpoging en een schot dat over doelman Joey Vos op de paal belandde. Het zag er dus niet goed uit voor SVC’08 dat erg onwennig was gestart.  Maar na 25 minuten mocht Ferry van der Plas een corner nemen. Hij slingerde de bal bij de tweede paal waar de vrijstaande Fabian Toet de bal direct uit de lucht op zijn slof nam en de bal in de korte hoek binnenschoot. (0-1) Een onverwachte voorsprong die geen recht deed aan het spelbeeld op dat moment.  Vijf minuten later klungelde de TAVV achterhoede opnieuw. Een hoge bal werd in de voeten van Fabian Toet gekopt, die twijfelde geen moment en hij schoot tussen een mêlee van spelers de bal achter keeper Edwin Pieterse.  (0-2) SVC’08 was door het zwakke verdedigen van TAVV heerlijk in de wedstrijd geholpen en kreeg meer en meer de overhand.  In die fase liep Lorenzo Scheffer wegens protesteren tegen een geheel onnodige gele kaart op die hem en het gehele team later nog zou opbreken. Na een half uur spelen kwam de mooiste aanval van de middag. De bal ging bij SVC’08 over vier/vijf schijven waarna Mike de Niet uiteindelijk koeltjes afrondde en de stand op  0-3 bracht.  De wedstrijd leek op voorhand gespeeld maar uit een corner verkleinde TAVV via Nick Straver de achterstand tot 1-3.  Voor dat TAVV echter hoop kon koesteren uit deze treffer was de stand alweer 1-4. Thomas Hughes speelde op rechts zijn tegenstander goed uit, behield het overzicht en liet Fabian Toet zijn derde treffer inschieten. 
Geen vuiltje meer aan de lucht  voor SVC’08 zou je denken en voor TAVV dreigde een blamage.  Maar in de tweeënveertigste minuut  ging Lorenzo Scheffer met geel op zak veel te onbezonnen in duel en scheidsrechter Post kende geen clementie. Een tweede gele kaart betekende rood en SVC’08 moest met tien man verder. Toen nog geen minuut later Nick Straver met een afstandsschot de marge verkleinde naar 2-4 wist SVC’08 dat het nog een hele moeilijke tweede helft tegemoet kon zien.

 


Na de thee leek de angst in de ploeg te zijn gekropen het verdedigde teveel tegen het eigen strafschop gebied aan en durfde er te weinig af te komen. TAVV zocht  met hoge ballen in de pot, waar het bij SVC’08 aan kopkracht ontbrak,  naar succes en werd na tien minuten met twee doelpunten beloond voor deze strijdwijze waarmee de stand dus weer in evenwicht was.
Alleen de ras echte SVC’08  optimist gaf op dat moment nog iets voor de kansen van de bezoekers. Erop en erover verwachtte een ieder. Maar na de gelijkmaker herstelde SVC’08 zich en leek TAVV gas terug te nemen. Feit was dat TAVV met een man in overtal natuurlijk meer aan de bal was maar SVC’08 er bij tijd en wijle gevaarlijk uit kwam. Thomas Hughes en vooral Michael de Niet  waren bij tegenstoten levensgevaarlijk. Zo speelde eerst Michael de Niet zichzelf vrij en verscheen hij alleen voor keeper Edwin Pieterse en deed Thomas Hughes even later hetzelfde. Beide keren redde keeper Pieterse  en bleef de stand gelijk.  Door de aanhoudende druk op het SVC’08 doel en de gevaarlijke uitvallen van SVC’08 bleef de wedstrijd bloedstollend spannend. Zeker was dat degene die zou scoren de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Na een half uur spelen kwam er een diepe bal op de twee overgebleven spitsen van SVC’08.  Op randje van buitenspel liet scheidsrechter Post ondanks het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter doorgaan en was het uiteindelijk Mike de Niet die, naar later bleek, de winnende treffer voor SVC’08 maakte. (4-5)
Het was nog even bibberen voor SVC’08, maar doelman Joey Vos voorkwam met een schitterende reactie de gelijkmaker voor TAVV en zo bleef een met tien man dapper strijdend SVC’08 overeind en verdiende het op basis daarvan de overwinning ten zeerste.

 

Verslag uit "Het Groene Hart"

TAVV en SVC’08 voerden een geweldige show op, maar slechts één hoofdrolspeler incasseerde na iets meer dan negentig minuten de
staande ovatie. Met een score van 4-5 verliet SVC'08 met een grote grijns het toneel, TAVV likte in de coulissen de wonden.
Gevolg? TAVV kwam drie jaar op rij uit in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse, maar na dit verlies is 'vier op rij' heel erg ver
weg. Alleen het winnen van de derde periode lijkt trainer Niels Slottje en de zijnen straks nog dat ticket voor de nacompetitie te kunnen bezorgen.
Voorlopig doet TAVV er verstandig aan om de nu nogal magere marge met de twaalfde plaats (nacompetitie tegen degradatie) niet nog kleiner
te laten worden.
TAVV en SVC'08 leverden zoals reeds gezegd topamusement. Fantastische schoten, dito saves van de keepers, ballen tegen de paal en lat,
een rode kaart (twee keer geel Lorenzo Scheffer), defensieve flaters, een zeer grillig scoreverloop en een arbiter (Cees Post uit Rotterdam),
die heel goed hoofd- van bijzaken wist te onderscheiden en daardoor zijn steentje bijdroeg aan het prettige totaalplaatje.
Hoe ik me voel?”, herhaalde Nick Straver, de man die namens de thuisclub driemaal scoorde, hardop de vraag.
,,Het begint met een k en vul de rest zelf maar in. Vier treffers in een thuiswedstrijd zouden altijd voldoende moeten zijn om te winnen.
Maar ja, als je er vijf tegenkrijgt… Daar zaten wel een paar fouten bij, ja, Ook van mezelf. Die 0-1 reken ik mezelf aan.''
,,Dat klopt'', zei Slottje na afloop. ,,En bij de 0-2 ging Lars van der Pijl in de fout, bij de 1-4 deed Chiel Konings het niet goed.
Maar we komen vlak voor rust in overtal te staan, maken snel nog even 2-4 en kunnen zo in de kleedkamer een paar stevige afspraken
maken hoe het tij toch nog te keren. Daar slagen we vrij snel in, maar na de 4-4 zijn we mentaal door het ijs gezakt.
En dan doel ik op het feit dat een aantal jongens alle afspraken aan de laars lapt en hun eigen wedstrijd zijn gaan spelen.
Daardoor werd SVC in de counter nog gevaarlijker dan het al was met hun snelle en vaardige spelers.
We hadden ondanks de 1-4 achterstand drie punten kunnen pakken, maar hebben er nul. En terecht. Dat heet eigen schuld, dikke bult.
Ik ben er zeer teleurgesteld over en hier is het
laatste woord nog niet over gezegd.''

 

Bezoek onze Facebook pagina.

Recente Uitslagen

26-05 Valken'68 1 - SVC'08 1 1-1
05-06 SVC'08 VE1 - Loosduinen VE1 5-4
31-05 SVC'08 JO15-2 - RKAVV JO15-3 3-2
30-05 SVC'08 VE2 - CVC Reeuwijk VE1 5-3
30-05 ROAC JO13-2 - SVC'08 JO13-4 1-2
29-05 Graaf W II VAC JO13-7 - SVC'08 JO13-5 1-3
29-05 Full Speed JO13-1 - SVC'08 JO13-2 1-1
28-05 SVC'08 VR2 - Semper Altius VR1 3-2
26-05 Wippolder JO15-5 - SVC'08 JO15-3 4-2
26-05 SVC'08 10 - HVZ 1 2-1
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Sponsors

HG HuizenbeheerDe LensDe Rijk magazijninrichtingEigendaal & van RomondtTK TrainingskampenINGEsso ScheveningenKika KInderen KAnkervrijTheo's busreizenIntension
ZarautzNotariskantoor Ellens & LentzeBoeg NauticZuurmond WoninginrichingCafé De RenbaanImpressed print & signBeltonaKoop bij de sponsors van SVC'08EVE maatvoeringASTA Casino