SVC'08 VE2 - ARC VE1
SVC'08
Print

SVC'08 VE2 - ARC VE1
Laatst bijgewerkt op: 12-11-2017 om: 22:36.

zaterdag 11 november 2017: SVC'08 VE2 - ARC VE1: 0 - 1 (0-0)

Haastig . . . 

Ondanks de uitslag wordt dit een positief verslag. Dat heeft de verslaglegger beloofd aan Bert. En positief zal het zijn. Dat het een kutwedstrijd was, laat onverlet dat je er positief over kunt schrijven. Een wedstrijd waar meer in had gezeten zeg maar. Een wedstrijd waar de tegenstander net iets minder slecht was dan wij zeg maar. Is toch nog steeds positief, toch? Over de tegenstander niets dan positiefs in ieder geval. Prima team, lekker veteranen voetbal spelende alphenaren. Dat ze bijna allemaal een goede derde helft in onze kantine speelden, zegt genoeg. Wordt vast ook gezellig bij hen thuis. Alleen jammer dat wij zelf slecht speelden. Maar de verslaggevers zal het positief houden. 

Het begon vooraf nog zo hoopvol. Een getergde Hans deelde shirts uit en stak een speech af waarin zelfreflectie en teaminzicht elkaar prima aanvulden. Dat het maar duidelijk was voor iedereen: de beleving moest er ook deze week zijn, of je nou wissel was of niet. En Hans ging voorop! Topper! De verslaggever gaat het verder niet over namen hebben, maar Aad en Bas droegen hun reserverol met verve, zodat we met de sterkste opstelling konden beginnen. Achterin had onze gastkeeper Andreas (harde staande Duitser herder, ook onder de douche) het allemaal goed georganiseerd de eerste helft. Rene kon op zijn geliefde plek spelen, voor de achterste linie. Dat was ook vertrouwd, want Hans, Bert, later Aad  en ondergetekende hadden het achterin geheel onder controle, en konden prima zonder Rene achter hen. Op het middenveld speelde gastspeler Marco alsof hij niet weg geweest is van ons hoog niveau. Samen met Bas, Sebas, Johan en Nico heerste hij op het middenveld. We speelden dan ook bijna de volledige eerste helft op de helft van de tegenstander. Nog steeds positief he? Het ging dan ook goed tot hun 16-meter gebied. Laten we het erop houden dat hun verdediging erg goed was. In ieder geval beter dan onze voorhoede. Kleine Jan en Kees zwoegden en zwoegden, maar kwamen er niet door. En ze konden zich nu niet verschuilen achter hun collega-voorhoedespelers want er stond geen medespeler in de weg en er werd niet gemist in een 1 op 1 situatie met de keeper; 0-0 bij rust. 

 

Gelukkig is het analytisch vermogen van VE2 erg hoog en was het probleem al snel benoemd: er werd te haastig gespeeld. Het zou allemaal goed komen als we bleven spelen als we deden, maar dan minder haastig. Nog steeds positief he? 

 

Nou zou je denken dat VE2 met zowel kwaliteiten, naast het analytisch vermogen, ook wel het vermogen zou hebben om een afspraak gewoon uit te voeren. Echter, het vermoeden van de verslaggever is dat er meer managers in het team zitten dan gewone medewerkers. Op zich is dat weer positief, want dat zou een mooie indicatie kunnen zijn van maatschappelijk gezien succesvolle carrières. Ook over de bank alleen maar positieve geluiden: het was namelijk aangenaam vertoeven voor de verslaggever, met erg fijn en warm gezelschap. Gelukkig maar, want van het spel werden we niet echt warm. Er werd zowaar nog haastiger gespeeld en daarbij ook nog slordig; veel balverlies tot gevolg en zowaar kansen voor de alphenaren. De eerste keer alleen voor Andreas wisten ze zich even geen raad, de tweede keer dicht bij onze goal wel: 0-1. Daarna keerde wel weer het beeld; wij op hun helft. Maar net als de eerste helft leidde dat niet tot echte kansen, rekten de alphenaren soms als volleerde profs tijd, werden steeds meer SVC-erg geïrriteerd en hadden we nog een uur kunnen spelen zonder te scoren. De goed fluitende Aniel maakte er gelukkig op tijd een einde aan, zodat in de kleedkamer de excuses over en weer konden worden geaccepteerd en de derde helft kon beginnen. En die was gezellig en werd afgesloten met voldoende geld in de pot. Dat is dan toch ook weer positief! 

Jan H.

NB (Noot van de Bank). Het was weer heerlijk om al dat mannelijk schoon in de sappige groene wei te zien dartelen. Geen onvertogen woord bereikte deze toeschouwer (had de stevige bries dan ook pal in de rug) en ik genoot van de stilte op het veld; alleen het fluitje klonk zo nu en dan heel zachtjes in de verte. 

En zo zag ik de SVC-spelers elkaar tot hoogtepunten stimuleren: strakke rushes, faire tackles, dieptepasses, harde kopballen. Niet alles leidde tot een schot op doel, maar als gezegd: geen onvertogen woord. Wat een fijn team! 

En nee, het nieuwe is er ook na deze wedstrijd nog lang niet af - tot de volgende keer! (Valérie)

Bezoek onze Facebook pagina.

Recente Uitslagen

16-03 Soccer Boys 1 - SVC'08 1 3-2
18-03 SVC'08 1 - RKDEO 6 3-2
16-03 HVV JO19-5 - SVC'08 JO19-2 3-2
16-03 SVC'08 VR2 - Nootdorp VR2 2-7
16-03 WDS VE1 - SVC'08 VE2 5-0
16-03 Noordwijk VR1 - SVC'08 VR1 4-2
16-03 Ariston'80 4 - SVC'08 4 4-0
16-03 SVC'08 3 - DWO 4 8-3
16-03 HVV JO17-6 - SVC'08 JO17-3 4-4
16-03 SVC'08 9 - Graaf W II VAC 1 1-0
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Sponsors

INGHG HuizenbeheerTK TrainingskampenEigendaal & van RomondtBeltonaCafé De RenbaanZarautzKika KInderen KAnkervrijDe LensBoeg Nautic
ASTA CasinoTheo's busreizenHBK belastingadviseurs & accountantsEVE maatvoeringDe Rijk magazijninrichtingKoop bij de sponsors van SVC'08Zuurmond WoninginrichingEsso ScheveningenNotariskantoor Ellens & Lentze