Van Nispen VE2 thuis
SVC'08
Print

Van Nispen VE2 thuis
Laatst bijgewerkt op: 18-03-2018 om: 18:50.

zaterdag 17 maart 2018: SVC'08 VE2 - Van Nispen VE2: 1 - 5 (1-2) op 17 maart 2018


'Als de tegenstander meer doelpunten maakt dan wij, dan winnen zij'.

Een zaterdag in maart. IJs- en de ijskoud. De KNVB had de hele jeugd afgekeurd, vanwege een ultralage gevoelstemperatuur. De KNVB erkent hiermee dat wij, veteranen, dus bikkels zijn. Uw verslaggever geeft eerlijk toe dat hij een afkeuring niet had betreurd. Op enig moment werd het echter tijd om op de fiets te stappen.

Op de club aangekomen de vloerverwarmingloze kleedkamer in. En de Fennemaloze kleedkamer in. Aangezien 2e man Franc er ook niet was nam Lange Jan de honneurs van de aanvoerder waar. Jan ging er zowaar voor staan om ons toe te spreken. Een aantal van ons erkent echter Jan’s gezag niet, dus er werd slecht geluisterd. Een enkeling sprak liever over een Oekrains skiliftfilmpje, over de maat van het ondershirt die er niet bij zat maar van de opstelling viel wel op dat er wel héél veel achterin, in de verdediging begonnen. Verder vele lagen kleding onder ons nieuwe tenue. Veel smeerseltjes, een enkele majo en Ardy en Sebas met een #fijnteam-muts op.

Met Begt en KC op de bank begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd tegen een sterk Van Nispen, waar we al een jaar of 16 niet van gewonnen hebben. Leuke gasten, geen schoppers, gewoon lekker ballen. Met een sterke bezetting op hun as, zo bleek.

Gelegenheidskeeper Ramon keepte soeverein. Een behendige aanvaller van Van Nispen maakte er maar snel 0-1 van, waarna één onzer middenvelders de bal bij Van Nispen inleverde voor de 0-2. Het is toch koud, dus dan kan je maar beter achter staan! Een prima kopbal van Lange Jan bracht de wedstrijdspanning terug; 1-2. Op naar de thee!

We kregen geen donderpreek. We stonden dan wel achter, we speelden niet zo heel slecht. Iemand merkte zelfs op: "Als wij er één maken staat het 2-2 en als we er dan nog een maken winnen we met 3-2!". Geen speld tussen te krijgen, wat dan ook met applaus werd beloond. De omzettingen in de rust betekende dat de verdediging een wissel inleverde, de heftig bloedende Bertrand ging naar het middenveld en Begt kwam achterin te staan. Probleem: de bal kwam niet meer aan, nergens niet. Chris speelde een 2e helft, gebeurt niet vaak. Nico vlagde menig maal. En toen, als donderklap bij heldere hemel, viel de 1-3. Inmiddels was de gevoelstemperatuur gedaald naar -51. Op de vraag aan Aniel zei hij: nog 15 minuten. KDT. Nou vooruit, de mannen uit De Zilk maakten er 1-4 van. Nog niet klaar??…. Nog één aanval. Ramon, die keept om als voetballer niet geblesseerd te geraken komt uit, een Nispenaar komt in… AU!! , Ramon ligt te kermen op de grond, doch van een overtreding was geen sprake aldus de man die hierover ging; tsjakka, 1-5. Toen bedacht de scheids dat het genoeg was en floot af.

In de kleedkamer mokkende koppies. Maar dat gemok duurde maar even. De ene pitcher na de andere kwam binnen. Met als toetje een grote schaal bittergarnituur. En of dat alles nog niet genoeg was kwam Valerie de kleedkamer in. Enfin, de derde helft was prima, waarbij opgemerkt dient te worden dat de mannen uit De Zilk ook deze helft wonnen, zij deden op de Club het licht uit. Dit nadat Jan K. de hele rekening van ons fijne team had betaald, ter viering van zijn verjaardag. Dank Jan!

Op naar volgende week. Dan gaan we weer het land in, voor de uitwedstrijd tegen het 1e van Woubrugge. IJs en weder dienende, uiteraard.

Aad  (met wat kleine edits van de Redactie)

Bezoek onze Facebook pagina.

Recente Uitslagen

16-03 Soccer Boys 1 - SVC'08 1 3-2
18-03 SVC'08 1 - RKDEO 6 3-2
16-03 HVV JO19-5 - SVC'08 JO19-2 3-2
16-03 SVC'08 VR2 - Nootdorp VR2 2-7
16-03 WDS VE1 - SVC'08 VE2 5-0
16-03 Noordwijk VR1 - SVC'08 VR1 4-2
16-03 Ariston'80 4 - SVC'08 4 4-0
16-03 SVC'08 3 - DWO 4 8-3
16-03 HVV JO17-6 - SVC'08 JO17-3 4-4
16-03 SVC'08 9 - Graaf W II VAC 1 1-0
Meer uitslagen

Hoofdsponsor

Jeugdsponsor

Sponsors

HBK belastingadviseurs & accountantsEigendaal & van RomondtHG HuizenbeheerZuurmond WoninginrichingBeltonaTK TrainingskampenNotariskantoor Ellens & LentzeASTA CasinoEVE maatvoeringKika KInderen KAnkervrij
De LensBoeg NauticCafé De RenbaanKoop bij de sponsors van SVC'08Esso ScheveningenINGZarautzDe Rijk magazijninrichtingTheo's busreizen